The architectural proposal aims to minimize built extensions to the benefit of green spaces and to promote their interpenetration.
The energetic thinking is based on the creation of a new well-insulated envelope to achieve a building with low energy consumption.

  • Localisation: Saint-Josse-Ten-Noode
  • Programme: RNH of 148 beds
  • Surface: 14.850 m²
  • Année: 2009 - 2014
  • Association: Grontmij Belgium sa
  • Marché: Public
  • Maître d’ouvrage: CPAS de Saint-Josse-Ten-Noode
  • Divers: Low energy: K27

The building work is planned in two phases :
• Construction of a new extension to the existing building to provide hundred RH / RNH beds, a polyclinic, the first part of an underground car park and a new kitchen.
• Renovation of the existing building in order to achieve the full final operation of 148 RH / RNH beds.

Architects P Debaeke - MS Hubert - D Daive

< >