residence aremberg etau residence aremberg etau residence aremberg etau residence aremberg etau residence aremberg etau residence aremberg etau residence aremberg etau residence aremberg etau residence aremberg etau

Résidence d'Arenberg


REBECQ | Construction in progress
Rest and nursing home

Renovation-Extension |
Full mission

100 beds
5.625 m2
Extension : low energy : K 30
Estimated budget : 6.500.000 € HTVA

Existing rest home is diffuse with very long distances on both axes.
A functional axis connects the restaurant to the room wings and a "dormitory" axis connects rooms among them.
RH is located northwest of a large green area that stretch along the Senne without really being exploited. We wanted to preserve this space as long as possible to be able to develop it in the future.
Thus, the extension is located in the continuity of the operative axis of the existing rest home. Then this axis breaks and turns north to reach the green space while avoiding facing. Green space can be converted into a garden.
Many living spaces are arranged around the central node to take advantage of every orientation and offer different atmospheres.
The possibility of a future extension of the upstairs bedrooms has defined a range of materials that should be lightweight while allowing use as in extension than in renovation. So we opted for zinc and wood.

SubcontractingStructure engineering (Bureau ST) | special building techniques (Tspec) | Health and safety coordination  (BAE J. L. Notté )

 

 

PO : PSAC Rebecq
Contract : public
Financial support : la Wallonie
SS : 15 beds
RNH : 85 bes
Subcontracting : TSPEC I ST sa I BAE NOTTE


By continuing your visit, you agree to our privacy policy and the use of Cookies.