VERTEFEUILLE - ALR


TOURNAI | 2006 - 2007
Assisted living residence
Selected for the Contemporary Heritage Days of Wallonie

Construction |
Full mission

64 apartments
7200 m2

The project brings together a complex of buildings located in a park crossed by a stream "Le Follet", enjoying a privileged location at the entrance to the city.

The ALR building is an assisted living residence of 64 apartments. The new building fits partially in the traces of a former convent. Its location, crescent-shaped, comes from the desire to provide to each apartment unobstructed views of the lake, the park and far away, the Saint-Aubert Mount.
Distribution of housing is done by covered, glazed, unheated walkways, which path, distant of interior facades, allows creation of open hoppers, providing ventilation, lighting and interior ornamental garden along the entire height of the building. These corridors allow wanderings, meetings ...
The apartments have an area of 50m2, with separate bedroom and terrace facing the view.
Fourteen apartments slightly larger are designed and equipped to host people with reduced mobility.

 

 

PO : asbl vertefeuille
Contract : public
14 apartments PRM
31 places underground parking
Architectes P Debaeke - MS Hubert - D Daive


By continuing your visit, you agree to our privacy policy and the use of Cookies.